Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayЕвропа, която изпитва недостиг на природен газ, започна

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayЕвропа, която изпитва недостиг на природен газ, започна
Коментари Харесай

Европа поиска от Русия още въглища

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pixabay

Европа, която изпитва дефицит на природен газ, стартира да желае от Русия още въглища, заяви Bloomberg, базирайки се на източници.
Днес цената на ноемврийските фючърси за синьо гориво счупи различен връх и след откриването на търговията доближи 1073 $ за хиляда кубически метра.
Представители на две съветски компании обявиха пред организацията, че производителите на електрическа енергия са принудени да създадат това, с цел да облекчат енергийната рецесия с наближаването на зимата.

Според тях в продължение на доста години Европа значително е изкопала въглищата по екологични аргументи, само че в този момент е изправена пред проблеми с доставките.

В Европа те описаха по какъв начин са платили за опита да забият Русия в ъгъла
Според прессекретаря на съветското министерство на енергетиката, представен от изданието, износът на въглища за Европейски Съюз, съгласно прогнозите, няма да се промени през тази година и ще възлиза на към 48 милиона тона. През първата половина на годината той нараства с 2,4% до 22,5 милиона.
Главен анализатор Wood Mackenzie Ltd. в Хюстън Наташа Тюрина съобщи пред Bloomberg, че в случай че всички европейски комунални услуги преминат към този тип гориво, тогава Русия няма да може да отговори на голямото търсене за него за малко време.
Тя означи, че ще се изискват доставки от други страни, да вземем за пример от Съединени американски щати, само че обстановката там е сходна. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР